Fauna Moravy

Expozice představuje zástupce obratlovců žijících na území Moravy. Jednotlivé druhy jsou prezentovány v biologických skupinách ve svém přirozeném prostředí - biotopu (diorama tetřevů, sov, dropů, jelenů, srnčí zvěře, lišek, divokých prasat).

Kromě informativních textů jsou připojeny mapky rozšíření s fotografiemi zvířat a prostředí, v němž žijí. Oživením expozice jsou tři velká sladkovodní akvária s druhy ryb, které obývají naše toky a vodní nádrže. Tvůrci pamatovali na možnost a požadavky výuky zařazením speciálních oddílů (tahy ptáků, zastoupení dominantních druhů, změny a odchylky vybarvení, přehledná kolekce bahňáků, kachen a dravců s vyznačením rozlišovacích znaků). Zdůrazněno je rovněž nejaktuálnější téma dneška - ochrana přírody s ukázkami změn prostředí a tím i ohrožení mnoha druhů.

Lektorské výklady

Fauna Moravy pro MŠ a I. stupeň ZŠ - Lektorovaná prohlídka zoologické expozice vám představí kompletní faunu obratlovců, případně se zaměřením na skupiny savci, ptáci a studenokrevné obratlovci, vyskytujících se na Moravě.

Fauna Moravy pro II. stupeň ZŠ a SŠ - Lektorovaná prohlídka zoologické expozice vám představí kompletní faunu obratlovců, případně se zaměřením na skupiny savci, ptáci a studenokrevné obratlovci, vyskytujících se na Moravě.

KONTAKTY
SLUŽBY
VĚDA A VÝZKUM
O NÁS